SOYAK EVOSTAR SIKÇA SORULAN SORULAR
Tasarım - Proje
SOYAK EVOSTAR’DA KAÇ ADET TERAS VARDIR?
Tüm bloklarda zemin katlarda bahçe dublekslerinin kullanımına ait bahçe teras-sundurmalar bulunmaktadır. Bunların dışında site sakinlerinin kullanımına ait binalarda teras bulunmamaktadır. Blok çatılarındaki teraslar, gezilemeyen çatılardır.BAHÇE KATLARDAKİ DUBLEKS DAİRELERE AİT DECK (AHŞAP KAPLAMALI TERASLAR) ALANLARIN BAKIMINI KİM YAPACAK? BU ALANLARDA KULLANILAN MALZEMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR Mİ?
Bahçeli dubleks dairelerin önlerindeki deck (ahşap kaplamalı teraslar) alanların bakımı daire sahibi tarafından yapılacaktır. Soyak Evostar projesinin görsel bütünlüğünü sağlayabilmek için deck (ahşap kaplamalı teraslar) alanlarda kullanılan malzemede, tasarımında değişiklik ve/veya ilave vb. yapılamaz.BAHÇE KATLARDAKİ DUBLEKS DAİRELERE AİT DECK (AHŞAP KAPLAMALI TERASLAR) ALANLARIN ÖNÜNDEKİ BAHÇELERİN BAKIMINI KİM YAPACAK?
Deck’lerin (ahşap kaplamalı teraslar) önündeki bahçenin bakımı site yönetimi tarafından yapılacaktır ve gideri ilgili Bağımsız Bölüm maliki tarafından ödenecektir. Soyak Evostar projesinin görsel bütünlüğünü sağlayabilmek için bu alanların peyzajında değişiklik yapılamaz.BLOKLAR ARASI MESAFE NE KADARDIR? (BİLGİLER YAKLAŞIK OLARAK VERİLMİŞTİR)
A1-A2 Blok arası 20.00 m,A2-C2 Blok arası 16.50 m,
A3-C4 Blok arası 16.50 m,
A4-C3 Blok arası 16.50 m.
SOYAK EVOSTAR’DA SİTEYE GİRİŞ KAÇ YERDEN OLACAK?
Her iki etap için 1’er adet site girişi olacaktır.SOYAK EVOSTAR’DAKİ TÜM DAİRELERDE SÜRGÜLÜ CAM UYGULAMASI VAR MIDIR?
Balkonlu olan tüm daire tiplerinin salonlarında sürgülü cam bulunmakta, diğer mahallerde normal açılır kanatlı doğramalar bulunmaktadır. Balkonsuz olan daire tiplerinde, sürgülü doğrama bulunmamaktadır. Bahçe dublekslerinde, salonlarda 1’er adet sürgülü cam bulunmaktadır.SOYAK EVOSTAR’DA TÜM 1+1 DAİRELERDE YATAK ODASI İLE OTURMA ODASI ARASINDA BÖLÜCÜ DUVAR VAR MIDIR?
Tüm 1+1 dairelerde salon ile yatak bölümü arasında bölücü duvar bulunmaktadır.SOYAK EVOSTAR’DA SİTE KAPALI MI OLACAK? KAPALI OLACAK İSE SİTE ETRAFINI ÇEVİREN SİSTEMİN YÜKSEKLİĞİ NE KADAR OLACAK?
Soyak Evostar’da her parsel kendi içinde kapalı site olacaktır. Site çevre duvarı yüksekliği arazinin eğimine göre değişkenlik göstermekte olup, projesine uygun olarak yaklaşık 2.00 metre olacaktır.SOYAK EVOSTAR’DA BİSİKLETLER İÇİN PARK ALANI VAR MI?
Bisikletler için ayrılmış özel park alanları bulunmaktadır.SOYAK EVOSTAR’DA ENGELLİLER İÇİN NELER DÜŞÜNÜLDÜ?
Engelli ve çocuk arabası sirkülâsyonu için tüm binalarda yapılmış olan asansörler kullanılabilir, çevre düzenlemesinde de uygun eğimde rampalar kullanılmıştır.SOYAK EVOSTAR’DA KÜRESEL ISINMAYA KARŞI BİR TEDBIR ALINDI MI?
Diğer Soyak projelerinde olduğu gibi Soyak Evostar’da çevreye saygılı ve enerji tüketimini en aza indirmeye yönelik malzeme ve sistem çözümlerine gidilmiştir.Site içerisinde bölgeye uygun, su tüketimi fazla olmayan bitki ve yer örtücüler tercih edilmiş olup, otomatik sulama ve damlama sistemi yapılacaktır. Bloklarda, çatılarda, sera etkisini azaltmak için çakıl kaplama yapılacaktır. Sosyal tesis çatılarında çakıl ve veya hafif yeşil çatı (extensif) kaplama yapılacaktır. Toprağa karıştırılan stockosorb ile kullanım oranları, iklim koşulları, toprak türü, bitki yapısı vb. etkenlere bağlı olarak değişmekle birlikte,genel olarak yaklaşık %50-70 oranında gübre ve su tasarrufu sağlanacaktır. Stockosorb topraktaki etkinliğini 3-5 yıl sürdürmektedir.
Doğramalarda iklim kontrollü ısı camlar tercih edilmiştir. Daire içlerinde ve kat hollerinde enerji tasarruflu aydınlatma elemanları kullanılmaktadır. Salonlarda dimmer anahtar kullanılmıştır Çevre aydınlatma armatürlerinde ise spor sahaları hariç tasarruflu armatürler kullanılacaktır. Blokların kat hollerinde, kapalı otoparklarda ve sosyal tesislerin ortak alanlarındaki aydınlatmalarda enerji tasarrufu sağlamak amacıyla Hareket Sensörleri kullanılacaktır.
Sosyal tesislerde kullanılacak duşların sıcak suyu güneş enerji panelleri ile sağlanacaktır. ”Isıtma ve kullanım sıcak suyu üretiminde; birden fazla ve sıralı çalışabilen, tam modülasyonlu, yoğuşmalı, doğalgaz yakıtlı kazanlar kullanılacaktır. Banyo harici mahallerde termostatlı radyatör musluğu kullanılacaktır.”
SOYAK EVOSTAR’DA AĞAÇLARIN BÜYÜKLÜĞÜ NE KADARDIR? 1. KATIN GÖRÜŞÜNÜ ENGELLER Mİ? PROJEDE HANGİ TÜR BİTKİLER KULLANILACAKTIR?
Bitkiler yapraklı ve 250 cm den sonra dallanan türler olduğu için 1. katın görüşünü engellemez.Blok çevresinde Prunus serrulata kanzan, süs kirazı ağacı dikilecektir.
Arsa sınırında ve ortak alanlarda ise Liquidamber styraciflua, sığla ağacı, Gingko biloba, mabet ağacı, Bambusa, bambu dikilecektir.
SOYAK EVOSTAR’DA BAHÇE DÜZENLEMESİ KİM TARAFINDAN YAPILACAK?
Sitenin bitkisel peyzajı SOYAK tarafından yaptırılacaktır.SOYAK EVOSTAR’DA EVLER KÜÇÜKÇEKMECE GÖLÜNÜ GÖRÜYOR MU?
Projenin satışa sunulduğu tarih itibari ile çevredeki mevcut yapılaşma nedeniyle Küçükçekmece gölü görünmemektedir.SOYAK EVOSTAR’DA İNTERKOM SİSTEMLERİ NASILDIR?
Soyak Evostar’da renkli görüntülü interkom sistemi kurulacaktır. Daireler, blok girişi ve site giriş kapısı ile sesli ve görüntülü iletişim kurabilecektir.SOYAK EVOSTAR’DA CCTV (KAPALI DEVRE KAMERA SİSTEMİ) VAR MIDIR?
Site içinde çevre duvarını kontrol altında tutan güvenlik amaçlı kapalı devre kamera sistemi (CCTV) kurulacak, ana güvenlik kulübesinden 7/24 saat izleme ve kayıt yapılacaktır.SOYAK EVOSTAR’DA BLOKLARDA DEPO ALANI MEVCUT MUDUR?
Soyak Evostar’da yer alan bloklarda daire özel kullanımına ait depo alanları bulunmamaktadır.SOYAK EVOSTAR’DA SIĞINAK VAR MI? YERLERİ NEREDEDİR?
Blokların bodrum katlarında sığınaklar mevcuttur. Ayrıca, her iki parselde de peyzaj alanında, yüzme havuzu-makine daireleri ile bitişik ortak yer altı sığınak alanları da mevcuttur. Sığınaklar depo olarak kullanılamaz. Bu alanların tamamen amacına uygun şekilde kullanılması gerektiğinden, bu alanlara eşya konulmasına izin verilmeyecektir.SOYAK EVOSTAR’DA KONUT PLANI MOBİLYALARIMIZI YERLEŞTİRMEMİZE UYGUN MU?
Müşterilerimize konuta ait kat planı, brüt ve net m²leri açıklanmakta ve kendilerine verilen tanıtım kitlerinde bu detaylar yer almaktadır. Ayrıca örnek daireleri gezerek konutun dekorasyonu ile ilgili olarak fikir edinmeleri mümkündür.SOYAK EVOSTAR’DA DAİRELERİN GENEL ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Dairelerde kullanılan malzemelerle ilgili bilgiler daire mahal listelerinde belirtilmektedir. Genel olarak; salonlar, odalar ve açık mutfaklar ile dubleks dairelerin ve 1+1 ile 1+0 dairelerin giriş holleri laminant parke; kapalı mutfaklar ile 2+1 ve 3+1 dairelerin (dubleks olmayan) giriş holleri ve koridorları 1. sınıf seramik kaplamadır. Tüm yatak odaları ve salonlar alçıpan perdelikli olacak ve kornişleri takılacaktır. Mutfak aspiratörü mevcuttur. Antre, koridor, kapalı mutfaklara, balkon ve banyolara aydınlatma armatürleri takılacaktır. Doğramalar PVC doğrama olacak, kalorifer tesisatı yapılacak, panel radyatörler takılacaktır. Bütün dairelerin kendine ait kalorimetreleri ve sıcak su sayacı olacaktır.SOYAK EVOSTAR’IN DIŞINDA KALAN VE YEŞİL ALAN OLARAK BELİRTİLEN ALAN KİM TARAFINDAN NASIL DEĞERLENDİRİLECEKTİR?
Soyak Evostar birden fazla konut parselinden oluşmaktadır. Her bir konut parseli; üzerinde inşaat yapılması durumunda bağımsız bir site olacaktır. Bu siteler içinde kamuya ait herhangi bir alan bulunmamaktadır.Ancak, bu konut parselleri dışında kamuya ait yeşil alan parselleri bulunmaktadır. Kamuya ait bu parseller üzerinde yer alacak tesisler SOYAK’ın taahhüdünde olmayıp ilgili idareler tarafından yapılacaktır. Bu tesislerin ne zaman yapılacağı ve hizmete gireceği konusunda tarih verilememektedir.
SOYAK EVOSTAR’IN DIŞINDA, SİTE DUVARLARI VE DERE ARASINDA KALAN ALAN KİM TARAFINDAN NASIL DEĞERLENDİRİLECEKTİR?
Site duvarları dışında kalan bu alan Soyak’ın sorumluluk alanı dışında kalan kamuya ait arazidir. Alanın tüm tasarrufu, bakımı, korunması ilgili kamu idaresine aittir.SOYAK EVOSTAR’IN DIŞINDA KALAN KAMUYA AÇIK OLAN YOLLAR KİM TARAFINDAN VE NE ZAMAN YAPILACAKTIR?
Soyak Evostar kapsamındaki konut parselleri çevresinde imar planı gereği kamu yolları bulunmaktadır. Bu yollar ilgili idareler tarafından yapılacaktır. Yolların ne zaman yapılacağı ve hizmete gireceği konusunda tarih verilememektedir.SOYAK EVOSTAR’DA CAMİ YAPILACAK MI?
Kamu Kurumlarınca ve ilgili idarelerce yapılan ve projenin satışa sunulduğu tarih itibari ile yürürlükte bulunan imar planlarında Soyak Evostar içinde DİNİ TESİS ALANI bulunmamaktadır. Soyak Evostar’ın yakınındaki parselde yer alan Dini Tesis Alanı ise SOYAK’ın yetki ve sorumluluklarının dışında kalmaktadır.SOYAK EVOSTAR’DA EVCİL HAYVANLARIMIZ İÇİN UYGUN DÜZENLEME YAPILACAK MI?
Soyak Evostar içersinde evcil hayvanların beslenmesi Yönetim Planı çerçevesinde yapılabilmektedir. Evcil hayvanların sadece yönetimin uygun bulduğu alanlarda dolaştırılması mümkün olacaktır.SOYAK EVOSTAR’DA BİR BLOKTA KAÇ TANE ASANSÖR BULUNMAKTADIR?
Her blokta 2 adet asansör bulunmaktadır, bunlardan bir tanesi 630 kg kapasiteli diğeri 1000 kg kapasitelidir.SOYAK EVOSTAR’DA DAİRE M2'LERİ BRÜT MÜDÜR?
Soyak Evostar’da daire m²’leri brüttür. Brüt alan satış sözleşmesinde tanımlanmıştır. Brüt Alan: Bağımsız Bölümün duvarları dışından hesaplanan balkonlar dahil alanına, bağımsız bölüme koridor, merdiven, yangın güvenlik holü, teknik oda, kat klima balkonu ve giriş holünden düşen payın ilave edilmesi sonucu elde edilen büyüklüktür. (Bu alana asansör boşluğu, havalandırma, baca boşlukları ve yangın merdiveni dâhil değildir.)Fiyat Listelerimizde daire m²’leri gruplandırılarak gösterilmektedir.
SOYAK EVOSTAR’DA BLOKLAR KAÇ KATLIDIR VE BİR KATTA KAÇ DAİRE BULUNMAKTADIR?
A1, A2, A3, A4 Bloklar Zemin ve 16 katlı; C1, C2, C3, C4 Bloklar Zemin ve 9 katlıdır.Daire tipleri kat planlarında değişiklik gösterdiğinden, katlara göre adetler değişebilmektedir. Ancak ara katlarda ortalama A1, A3 ve A4 bloklarda 12 daire; A2 bloklarda 9 daire, C1, C2, C3 ve C4 blokta 10 daire bulunmaktadır.
SU DEPOSU VAR MI?
Soyak Evostar’da dairelerde kullanma suyu şehir şebekesinden temin edilecek olup, yeterli kapasitede yapılacak olan paslanmaz çelik su depolarından (bodrum katlarda) hidroforla sağlanacaktır. Yangın suyu ve bahçe sulama depoları havuza yakın mahallerde bulunacaktır. Yangın suyu deposundan binalara su bağlantısı bulunmaktadır.SOYAK EVOSTAR’DA TOPLAM KONUT SAYISI NEDİR?
Soyak Evostar projesi 1000 konuttan oluşmaktadır. 1. etapta 485 konut, 2. etapta 515 konut bulunmaktadır.SOYAK EVOSTAR TESLİM TARİHİ NEDİR?
Soyak Evostar projesinin her iki etabı da Eylül 2013’de teslim edilecektir.SOYAK EVOSTAR’DA KULLANILACAK MALZEMELERDE SEÇİM YAPILABİLİR Mİ?
İmalat programına göre Soyak tarafından belirlenen sürelerde ve yine Soyak tarafından belirlenen farklı alternatiflerdeki ürün paketi arasından seçim yapabilirsiniz. Her ürün paketindeki parke, mutfak dolap kapaklarının rengi ve fayans, bordür, seramik kombinasyonları birbirini tamamlayacak şekilde hazırlandığı için seçilen paket alternatifindeki ürünlerde değişiklik yapılamamaktadır.DAİRELERDE ISI VE SES İZOLASYONU VAR MI?
Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği, Yüksek Yapılarda Yangın Yönetmeliği ve Isı Yalıtım Yönetmeliğine uygun olarak binanın dış kısımlarına mantolama şeklinde ısı yalıtımı yapılmaktadır. Yapılan ısı izolasyonları ile ısınma konforunda artış, yakıt tüketiminde de tasarruf sağlanmaktadır. Yine Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği gereği iki bağımsız bölüm arasında kalan duvar (XPS ısı yalıtım levhası üzerine alçı levha) ve döşemelerinde (XPS veya EPS yalıtım levhası) şap altı ısı yalıtımı ve darbe sesine karşı şap altı yalıtım şiltesi kullanılacaktır.Bodrum katlardaki hidrofor dairelerinin tavanında kalibel ses yalıtımı kullanılmaktadır.
Çatı katında bulunan kazan daireleri döşemelerinde 3 adet 3,5 cm kalınlığında izocam yüzer döşeme ses yalıtımı kullanılmaktadır.
Çatı katlarında ise 2 kat membran su yalıtımı, üzerine 6cm ısı yalıtımı, koruma şapı yapılacak ve podima çakılı serilecek ve veya / hafif yeşil çatı uygulaması yapılacak.
SOYAK EVOSTAR’DA UYDU YAYINLARINI İZLEME İMKÂNI VAR MI?
Bina TV tesisatlarında; Digiturk ve D-Smart TV alt yapısı kurulacaktır. Kullanıcı tarafından decoder-receiver temin edilip abone olunması halinde Digiturk ve D-Smart yayınları izlenebilecektir. Buna ilaveten 60 adet analog kanal (uydu alıcısı olmaksızın) izlenebilecektir. Kablolu yayın sisteminin site içi genel alt yapısı (borulama) yapılacaktır.SOYAK EVOSTAR’DA TELEFON KAPASİTESİ DURUMU NEDİR, İNTERNET BAĞLANTISI VAR MI?
Türk Telekom ile yapılacak protokol doğrultusunda Türk Telekom tarafından ev içlerine kadar fiber optik kablo çekilecektir. Türk Telekom hizmetlerine abone olunması halinde IPTV, IP Telefon, Analog telefon ve yüksek hızlı geniş bant internet erişim hizmeti alınacaktır. Her evde minimum 2 adet analog telefon hattı, 4 adet ethernet hattı (IP Telefon, IP TV, yüksek hızlı geniş bant internet erişimi) altyapısı kurulacaktır. Kullanıcının isteği ve Türk Telekom’un kabulü doğrultusunda Analog telefon ve Ethernet hattı kapasitesi arttırılabilecektir.SOYAK EVOSTAR’DA DAİRELERDE JENERATÖR VAR MI?
Bloklarda asansör, interkom, her türlü yangın tertibatı ve santrali, merdiven otomatiği, hidrofor, otopark ve park bahçe aydınlatmaları, havuz (süs havuzları hariç), otomatik sulama, depo, ısı merkezleri v.b. Tüm ortak alanlarda kesintisiz enerjiyi sağlayacak kapasitede jeneratörler konulacaktır.SOYAK EVOSTAR’DA YANGIN İHBAR BUTONU VAR MI?
Blok kat hollerinde Yangın İhbar butonu mevcuttur. Bodrum Kat elektrik ve mekanik odaları ile bodrum sığınaklarda, katlardaki elektrik şaft odalarında yangın algılama dedektörleri mevcuttur. Yangın ihbar sistemi adresli sistem olup her bloğun yangın ihbar santralinden ve Ana Güvenlik kulübesinden noktasal olarak takip edilebilmektedir.Ayrıca mutfaklara ilave olarak alarmlı kaçak gaz detektörü (daire içinde ses ile ikaz veren ve selenoid vana ile daire gazını kesen tip) konulacaktır.
SOYAK EVOSTAR’DA OTOPARK İMKÂNLARI NASIL OLACAK?
Soyak Evostar projesinin tamamında açık ve kapalı otopark imkânı mevcuttur. 1. etapta 485 daire, 2. etapta 515 konut bulunmaktadır. 1. etapta 352 açık otopark, 137 kapalı otopark olmak üzere toplam 489 adet otopark mevcuttur. 2. etapta 372 açık otopark ve 99 kapalı otopark olmak üzere toplam 471 adet otopark mevcuttur.SOYAK EVOSTAR’DA OTOPARKTA/GARAJDA YETERLİ BİR AYDINLATMA SİSTEMİ VAR MI?
Otoparklar site içerisinde yer almaktadır ve yeterli aydınlatmaya sahiptir.SOYAK EVOSTAR’DAKİ TİCARET ALANI MEVCUT MU?
1. etapta A1 blok zemin katta 2 adet 50.85 m²’lik dükkan, 2. etapta A4 blok zemin katta 2 adet 50.85 m²’lik ve 1 adet 49.80 m²’lik dükkan bulunmaktadır.SOYAK EVOSTAR’DA DAİRELERDE KLİMA VAR MI? YERİ HAZIR MI?
Soyak Evostar’da dairelerde klima mevcut değildir. Ancak klima yerleri projelerde belirlenmiştir (her daire salonunda 1 adet iç ünite yeri öngörülmüştür) ve split klima altyapısı hazırlanmış bulunmaktadır. Dış ünite yerleri de planlanmış olup, site yönetimine bir kitapçık ile yerleri teslimlerden sonra verilecektir.SOYAK EVOSTAR’DA DAİRELERDE ISINMA VE SICAK SU SİSTEMI NASILDIR?
Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği gereği, ısıtma ve sıcak su merkezi sistemden sağlanacaktır. Bütün dairelerin kendine ait kalorimetreleri ve sıcak su sayacı olacak ve her daire kullandığı miktar kadar ödeme yapacaktır. (Daire sakini dairesinde oturmasa bile merkezi sistemin getirdiği ortak mahal harcamalarını ödemekle yükümlüdür.) Dairelere, mutfakta kullanımı için doğalgaz bağlantısı yapılacaktır.Projenin toplamında 5 adet bulunan mağazada ısıtma sistemi Bina Merkezi Sisteminden beslenmektedir. Mağazaların kendilerine ait kalorimetreleri olacaktır.
SOYAK EVOSTAR’DA DAİRE ALDIM; ELEKTRİK, SU VE DOĞALGAZ SAYACIMI BEN Mİ ALACAĞIM?
Doğalgaz sayacı (mutfak kullanımı için) daire sahibi tarafından İGDAŞ’tan alınacaktır, montajını Soyak gerçekleştirecektir. Su ve Elektrik sayacı alımı, montajı ve aboneliği Soyak tarafından yapılacaktır.SOYAK PROJELERİNİN FARKI NEDİR?
Soyak, 50 yıldır faaliyet gösterdiği Gayrimenkul alanında, sektörün gelişimine katkı sağlayacak çalışmaların içinde yer alarak, Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyor. ÇEDBİK’in kurucu üyesi (Çevre Dostu Binalar Derneği) olan Soyak, gayrimenkul sektörünün sürdürülebilir gelişimini destekleyerek, gelecek nesillerin yaşam kalitesinin yükselmesine katkı sağlamayı hedefliyor.2009 yılında yürürlüğe giren “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”ne uygun olarak gerçekleştirdiğimiz projelerimizde enerji verimliliğine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu uygulamamız düşen aidatlarla site sakinlerini de mutlu ediyor.
Soyak’ın Sürdürülebilir Yaşam anlayışıyla hayata geçirdiği projelerde en modern teknolojiyi kullanıyor ve çevre dostu uygulamalarla öne çıkıyoruz.
PROJELERİNİZDE MODERN TEKNOLOJİYE YER VERİYORSUNUZ. BU KONUDA MÜŞTERİLERİNIZİ ŞAŞIRTACAK YENİ UYGULAMALARINIZ NE OLACAK?
Soyak’ın sürdürülebilir kalite anlayışı ile geliştirilen, en modern teknolojinin kullanıldığı projelerimizde, 24 saat kapalı devre güvenlik kamera sisteminin yanı sıra dairelere kadar getirilen fiber kablo imkânıyla internet üzerinden yayın yapan IPTV, görüntülü konuşma yapılabilen IP telefon ve kablosuz internet hizmeti sunuluyor. Dairelerde merkezi uydu bağlantısı da bulunuyor.Soyak olarak teknoloji geliştikçe, müşterilerimize konforu ve rahatı daha da artıracak yeni uygulamalarla donatılmış projeler sunmayı sürdüreceğiz.
SOYAK EVOSTAR’DAKİ SOSYAL TESİS İMKÂNLARI NELERDİR?
1. etapta yaklaşık 300 m² yüzme havuzu, 53,7 m² çocuk yüzme havuzu bulunmaktadır. 2. etapta ise yaklaşık 315 m² yüzme havuzu, 53,7 m² çocuk yüzme havuzu bulunmaktadır. Her havuzun yanında sosyal tesisler bulunmaktadır. Sosyal tesis kapsamında, fitness salonu, kafeterya, her iki parsel için site yönetim binaları, sosyal tesis binaları ile birlikte planlanmıştır.Ayrıca, her iki etapta da 1’er adet tek pota basketbol sahası, 1’er adet tenis sahası yer almaktadır. Site içerisinde, açık çocuk oyun alanı, oturma ve yürüyüş alanları bulunmaktadır.
SOYAK EVOSTAR SATIŞ OFİSİ SATIŞLAR TAMAMLANDIĞINDA NE OLARAK KULLANILACAK?
Bu parsel, imar planında Kültür Tesis alanı olarak yer almaktadır. Bu alan Soyak tarafından Satış Ofisi olarak kullanılmak üzere geçici olarak kiralanmıştır. Satış faaliyeti tamamlandığında, SOYAK bu binayı sökecek ve araziyi Kamu’ya bırakacaktır. Kamu, ileride buraya imar planı çerçevesinde bina yapabilir.SOYAK EVOSTAR PROJESİNİN ETAPLARI BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ MI? SİTE SAKİNLERİ DİĞER SİTENİN SOSYAL OLANAKLARINDAN YARARLANABİLECEKLER Mİ?
Soyak Evostar projesinin 1. ve 2. etabının teslim tarihi aynı olmakla beraber, iki etap birbirinden tamamen bağımsızdır. Bu nedenle daire sahipleri kendi etaplarının sosyal imkânlarından yararlanacaktır.SOYAK EVOSTAR’DA KAPICI DAİRESİ OLACAK MI?
Kapıcı dairesi olarak ayrılmış alanlar, site ortak kullanımına ait sosyal tesis, site yönetimi vb. alanlar olarak planlanmıştır. Site yönetim planı düzenlemeleri doğrultusunda kapıcı istihdam edilmeyecektir.PROJENİN ADI NEDEN ``SOYAK EVOSTAR``?
Evostar adını kentsel dönüşüme verdiğimiz önemden yola çıkarak koyduk. Soyak olarak 50 yıldır projelerimizi bir takım kriterler doğrultusunda hayata geçiriyoruz. Kent yaşamına değer katan, sürdürülebilir, çevreye uyumlu projeler üretmek bizim için önemli. 1985 yılında hayata geçirdiğimiz “İlk özel Toplu Konut projesi” olan Soyak Göztepe’den şu anda lansmanını yapıyor olduğumuz Soyak Evostar projesine kadar hep aynı hassasiyetle hareket ettik. Bu bağlamda Evostar’ı “Evolution – star” olarak okumak mümkün.PROJE ORTAKLARI VAR MI? VARSA ORTAKLIK YÜZDELERİ NEDİR? KISACA BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?
Soyak Evostar Projemizi Emlak Konut GYO ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Soyak Evostar projemizle Emlak Konut GYO ile üçüncü iş birlikteliğimizi gerçekleştirmiş oluyoruz. Geçen sene Halkalı’da yaptığımız Soyak Park Aparts projesini de yine Emlak GYO ile birlikte yapmıştık.SOYAK EVOSTAR PROJESİNDE ARSA SAHİBI KİMDİR? İNŞAATI HANGİ FIRMA YAPMAKTADIR?
Soyak Evostar projesinde arsa sahibi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı(EKGYO)’dur. Bu projenin tasarımını, inşaatını ve satışını SOYAK, ihaleyi kazanarak üstlenmiştir.Soyak Evostar’ın tasarım ve inşaatı, Soyak ve EKGYO kontrol ve koordinasyonunda, Soyak tarafından yüklenici firmalara yaptırılmaktadır.
HÂSILAT PAYLAŞIMI YÖNTEMİ NE DEMEKTİR?
Projelendirme, üretim, pazarlama, satış, mülkiyet devri işlemlerini yerine getirme sorumluluğunun tümünün Geliştiriciye ait olduğu, projenin gerçekleştirilip satışlar sonunda elde edilen gelirin aralarındaki sözleşmede belirtilen oranlar dâhilinde Arsa sahibi ile Geliştirici arasında paylaşıldığı akdi ilişkidir.